Michal Hrůza po konfliktu na Stodolní skončil v nemocnici. Stav je vážný

17.07.2014 11:01

Denik: Ostrava - Zpěvák Michal Hrůza, který měl dnes vystoupit na festivalu Colours of Ostrava, je s vážným poraněním mozku hospitalizován v nemocnici.

Deníku to potvrdila mluvčí Městské nemocnice Ostrava Magda Otáhalová.

„V současné chvíli je na neurochirurgické jednotce intenzivní péče. Jeho stav je velmi vážný. Má těžké poranění mozku, poruchu vědomí. Jeho prognóza je nejistá," řekla mluvčí.

Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo k potyčce několika osob, přičemž na místě události zůstal zraněný dvaačtyřicetiletý Michal Hrůza.

„Ostravští policisté prověřují okolnosti události, ke které došlo dnes kolem půl čtvrté hodiny ráno v Ostravě ve Stodolní ulici. Muž byl záchranáři převezen k ošetření do nemocnice," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že policie žádá svědky události, aby se s případnými informacemi obrátili na linku 158.

„Ano, dnešní koncert Michala Hrůzy rušíme ze zdravotních důvodů, zatím čekáme na podrobnější zdravotní informace, o jeho konkrétním zdravotním stavu toho v tuto chvíli moc nevíme. Sami jsme celou událostí otřeseni," uvedl za organizátory pro Deník Jiří Sedlák, mluvčí festivalu.

Michal Hrůza je český zpěvák a zakládající člen skupiny Ready Kirken a Kapely hrůzy. Složil například i skladbu pro Anetu Langerovou Voda živá, která se dvakrát stala hitem roku. Podílel se na hudbě k filmu Lidice a Martin a Venuše. Je také autorem mnoha televizních znělek.

Podrobnosti zjišťujeme.

 

Autor: Martina KoziolováBřetislav Uhlář