Huml: Pád boeingu nad Ukrajinou je dílem CIA a 11. září taky

02.09.2014 16:39

Novinky: Sotva utichly debaty o tom, kde má tenistka Petra Kvitová platit daně, postaral se poslanec ČSSD Stanislav Huml o další rozruch. Na svůj facebookový profil napsal, že sestřelení malajsijského boeingu zosnovala americká CIA, která má na svědomí i teroristický útok v USA z 11. září 2001.

„Zdá se víc než jasné, že tvrdé sankce, které byly vyhlášeny s ohledem na sestřelení civilního letadla s téměř 300 mrtvými, způsobila úmyslně UA armáda. Modus operandi - rukopis - CIA se nedá zapřít,” napsal Huml na svůj profil.

Sestřelení boeingu letu MH17 z Amsterdamu do Kuala Lumpuru 17. července na ukrajinskou Doněckou oblastí nepřežil nikdo z 298 lidí na palubě.

Američané podle něj mají na Ukrajině své poradce, z čehož Humlovi vyplývá, že „někdo v pozadí chce válku za každou cenu, jako potřebovali válku proti terorismu, která již je vyčerpaná. Proto muselo spadnout letadlo, aby byl důvod”.

Tragická událost je podle poslance součástí propagandy, která má postavit do role agresora Ruskou federaci.

„Malajsie již prohlásila, že letadlo jim sestřelila ukrajinská stíhačka, a mám informaci, že to potvrdila i laboratoř, která zkoumala fragmenty trosek,” napsal bez uvedení zdroje, zato s dodatkem, že výsledky zkoumání jsou utajeny na základě dohody čtyř nespecifikovaných států.

Vyšetřování neštěstí zatím nedospělo k jasnému závěru. Zatímco ukrajinská i americká strana se kloní k názoru, že letoun sestřelila raketa země - vzduch vystřelená z protiletadlového systému Buk proruskými separatisty, podle Moskvy mohlo být letadlo zasaženo buď ukrajinskou protiletadlovou baterií nebo stíhacím letounem Su-25.

CIA si vymyslela i útok na Pentagon 

Podle Humla si také CIA vymyslela útok na Pentagon 11. září 2001. „Do Pentagonu také letadlo nenarazilo a propaganda to stále tvrdí,” píše poslanec s tím, že otazníky visí i nad pádem budov WTC v New Yorku.

Stanislav Huml, někdejší šéf středočeské dopravní policie, který v minulém volebním období zasedl do Sněmovnypůvodně za Věci veřejné, aby se později přidal k ČSSD, nevzbudil svými názory rozruch poprvé. Před nedávnem na sebe upozornil sdílením návrhu, aby úspěšná tenistka Petra Kvitová byla zbavena českého občanství, když své příjmy daní v Monaku.