Šok! Donbas je zdroj a lidi je třeba pobít! říká ukrajinský novinář!

01.08.2014 15:37

PrvniZpravy: "Donbas musí být použit jako zdroj a zbytečné lidi - zabít". S těmito otevřeně fašistickými výroky vystoupil "novinář" časopisu "Ukrajinský týden" Bogdan Butkevič.

Novinář v ukrajinské televizi: "V ukrajinském národním zájmu je použít Donbas jako zdroj a zbytečné lidi je třeba jednoduše pobít". Ve vysílání ukrajinského kanálu Hromadske.tv "novinář"- fašista zcela vážně prohlásil, že na Donbasu "je spousta absolutně zbytečných lidí", uvedl portál novarepublika.cz.

Jak uvádí "Журдом" (včetně videa), musí být, podle slov Butkeviče, Donbas použit jako zdroj, a zbytečné lidi - zabít. A to je (minimálně) jeden a půl milionu obyvatel Doněcké a Luhanské oblasti.

"Donbas – to není jen depresivní region. Je tam strašné množství nepotřebných osob (...) Absolutně vědomě o tom mluvím. V Doněcké oblasti jsou asi 4 miliony obyvatel. A nejméně půldruhého milionu zbytečných (...) My nepotřebujeme chápat Donbas. Musíme chápat ukrajinský národní zájem. A Donbas je třeba použít jako zdroj (...) Pokud jde o Donbas: neznám recept, jak to udělat rychle. Ale nejdůležitější co je nutno udělat: jsou tam lidé, kteří se musí prostě zabít," řekl Butkevič.

Časopis poznamenal, že během této pobuřující řeči se moderátorka programu ani nepokusila "novináře"-fašistu přerušit.

(Přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová)

Psychiatr Ivan David k tomu dodal: "Způsob vedení boje Ukrajinské armády zcela zjevně ukazuje, že současné vedení vedení ukrajinského státu je rozhodnuto systematicky likvidovat města a vesnice ve východní části země s tím, že městská infrastruktura nemá být obnovena a území má být použito k těžbě "břidličného plynu", která povede k naprosté devastaci území. Obyvalelé mají být zabiti nebo vyhnáni. Tento novinář nevyjadřuje jen osobní názor, ale zjevně ve své naivitě prozrazuje cíle vedení státu. Naivita spočívá v tom, že zdroje nebudou sloužit "Ukrajincům", ale i vrazi se stanou oběťmi skutečných cílů loutkového vedení státu pracujícího pro cizí zájem. Ozbrojenci bojující proti fašistické juntě se jenom brání."