Výhled počasí: Do půlky měsíce teplo a deštivo, pak se ochladí

07.07.2014 12:26

C24: Praha – Do poloviny července meteorologové předpovídají teplé počasí doprovázené deštěm. Teploty v příštím týdnu dokonce mohou překročit třicítku, což by se v dalších týdnech nemělo opakovat. Pak se začne mírně ochlazovat a i pršet bude méně. Nejchladnější by měl být týden od 21. července s průměrnými teplotami kolem 23 stupňů. Vyplývá to z měsíční předpovědi, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Období od 8. července do 3. srpna bude podle předpovědi teplotně průměrné, srážky budou průměrné až nadprůměrné.

  • Začátek prvního týdne bude velmi teplý, ale v jeho druhé polovině se výrazně ochladí, na konci už budou teploty opět stoupat. Jako celek bude tento týden teplotně nadprůměrný až průměrný. Tento týden by mělo nejvíce pršet. "Průměrné týdenní úhrny mohou překročit 25 mm v rámci celého území," uvedl ČHMÚ.
  • Druhý týden období by měl být stabilnější a jemně nadprůměrný, tento týden by naopak mělo pršet nejméně.
  • Jako nejchladnější se jeví týden od 21. do 27. července, který by měl být s 60procentní pravděpodobnosti teplotně podprůměrný.
  • V týdnu, kdy se prázdniny přehoupnou do své druhé poloviny, by mělo být opět teplo s častějšími dešti. Maximální denní teploty se mohou vyšplhat na 29 stupňů.

V platnosti zůstává výstraha před silnými bouřkami, které dnes zasáhnou většinu Česka. Ojediněle se mohou objevit přívalové deště či kroupy.