Zpěvák Hrůza se připletl do rodinné šarvátky. Jablkem sváru mohla být dívka

22.07.2014 08:54

Denik: Ostrava - Zpěvák Michal Hrůza, který byl ve čtvrtek nad ránem hospitalizován v nemocnici s vážným poraněním hlavy, se připletl do rodinné potyčky. Útočníci, kteří jej napadli, jsou totiž bratranci. Deníku to potvrdil krajský státní zástupce Michal Tonger.

„V této počáteční fázi vyšetřování to vypadá tak, že spor vzniknul mezi oběma obviněnými. Jeho hlavní příčinou byl zřejmě alkohol. Obvinění se zřejmě vzájemně hádali a rvali, byli z baru vykázáni na ulici, kde v šarvátce pokračovali. Přihlížejícími byli vyzýváni, ať toho nechají. Následně je oslovil Michal Hrůza s tím, že pokud to neudělají, zavolá policii. Aby mu v kontaktování policie zabránili, ztloukli jej," uvedl Michal Tonger. Doplnil, že kamerové záznamy, které mohly situaci zaznamenat, budou předmětem podrobných analýz.

Podle informací Deníku měla být jablkem sváru dívka. To však státní zástupce nepotvrdil. Mladíci ve věku 18 a 19 let byli vzati do vazby. O jejich dalším osudu bude rozhodovat Krajský soud v Ostravě. Jsou obviněni z vydírání a výtržnictví. Vzhledem k těžké újmě na zdraví tak mohou v případě usvědčení a odsouzení počítat s trestní sazbou pět až dvanáct let vězení.

Zpěvák je po čtvrteční potyčce stále v nemocnici. Objevily se informace o tom, že se jej měli lékaři v neděli pokusit probrat z umělého spánku. Mluvčí nemocnice to ale nepotvrdila. „Situace se nezměnila, žádné další informace o zdravotním stavu Michala Hrůzy nebudeme sdělovat," řekla v krátkosti mluvčí Městské nemocnice Ostrava Magda Otáhalová.

 

Autor: Martina Koziolová